December 2018

Een leesbare tekst schrijven voor ForYou Magazine

tekst schrijven voor KMItekst schrijven voor Haar op Maat Pelatti

Hoe schrijf je een leesbare tekst, die voor iedereen te begrijpen is. Wanneer ik een tekst moet schrijven, is de beginzin voor mij vaak het belangrijkst. Meestal komt ‘ie in me op, als ik helemaal niet aan het schrijven ben, maar bijvoorbeeld op de fiets of in de auto zit of met de hond wandel. Vaak blijft de beginzin uiteindelijk niet bewaard. Maar het is voor mij de ‘kapstok’ om het artikel te schrijven. Met een kop, een intro, tussenkoppen, een tussenstuk en afsluiter.  Schrijf bijvoorbeeld ook een tekstje om in een apart kader te zetten; extra aandacht!

Tekst schrijven over zelfvertrouwen

Zo schrijf ik voor KMI Mammacare altijd hun tekst in lifestylemagazine ForYou. Het thema van december 2018 was ‘straal zelfvertrouwen uit, zakelijk en privé’. Het Nieuwegeinse  KMI  Mammacare levert borstprotheses en prothese BH’s aan vrouwen die borstkanker hebben gehad. Zij zien veel vrouwen die zich incompleet voelen nadat de borst geheel of gedeeltelijk is verwijderd. En wat een goede borstprothese dan voor hen betekent….fantastisch.

Haarwerken

In dit lifestyle-magazine staat nog een klant van Comm’in Out; Haar op Maat Pelatti in Utrecht. En ook zij zien hoe het zelfvertrouwen van mannen en vrouwen bij gezondheidsproblemen een deuk kan oplopen. Haar op Maat Pelatti levert haarwerken (pruiken) bij kaalheid (bijv. door chemo) of door de ziekte Alopecia. Deze onzekerheid door de kaalheid en vervolgens het zelfvertrouwen met een haarwerk moet dus goed uit de tekst naar voren komen.

Ondersteunende foto’s

Schrijf je een tekst (ivoor folder, website, nieuwsbrief of magazine), denk dan ook altijd aan foto’s. Uit eigen beheer, zoals bij Haar op Maat Pelatti of van de leverancier, zoals bij KMI Mammacare. Stockfotografie (gratis of betaald) kan ook, maar daar zitten wat meer nadelen aan. Ik adviseer je graag hierover.

Kwaliteit

En vergeet tot slot niet de adresgegevens, de website en eventuele social media onder de tekst. Maak het de lezer makkelijk om in contact te treden en meer informatie te verzamelen. En beschikt jouw bedrijf over een belangrijke certificering (kwaliteit!), zorg dan dat dat logo meegenomen wordt.

Advies nodig over een leesbare tekst schrijven of opmaak? Bel 06-53281940 voor een afspraak.