Januari 2018

Het beste tijdstip voor jouw post op social media

Regelmatig krijg ik de vraag ‘Wat is het beste tijdstip om (zakelijk) iets te posten op social media. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn?’ Want het is toch je streven om zoveel mogelijk mensen met jouw post te bereiken.

Tijdstippen

Hanteer globaal de volgende richtlijnen:
Facebook: woensdag – vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur
Twitter: werkdagen tussen 12.00 en 15.00 uur (b2b)
LinkedIn: dinsdag – donderdag tussen 07.30 – 08.30 of 17.00 – 18.00 uur

Uit ervaring weet ik echter, dat bijvoorbeeld een post voor een tennisvereniging op Facebook op andere tijden succesvoller is. Dus het is altijd klant- en doelgroepafhankelijk. Want het belangrijkste is natuurlijk dat vrienden/volgers online zijn.

Gratis tools

Weet je dat er diverse (gratis) tools zijn waarmee je kunt vaststellen, wanneer jouw vrienden/volgers online zijn? En daarmee kan je dus het meest ideale moment bepalen om een bericht te posten, bepalen.

Bij een zakelijke FB pagina kijk je onder het kopje statistieken (beschikbaar boven de 100 likes). Daar zijn allerlei statistische gegevens beschikbaar. En scroll even naar beneden en kijk dan ook naar ‘pagina’s om in de gaten te houden’. Dit kunnen concullega’s zijn, maar ook bijv. leveranciers of andere interessante pagina’s. Facebook geef dan aan hoe succesvol bepaalde berichten van deze bedrijfspagina’s zijn. Zit je op Twitter, dan is bijv. Tweepi interessant. Gebruik deze tools, zodat jouw berichten nog beter gaan scoren.

Meer weten? Bel gerust voor een afspraak en ik vertel je meer over de mogelijkheden van social media voor jouw bedrijf of organisatie.