Juli 2020
Voorbereiden op een interview

Paula van Elst

Voor mijn klanten schrijf ik regelmatig casestudies. Daarvoor interview ik onder andere klanten. Kijk maar eens naar de verhalen van NIVO. Vaak reageren de geïnterviewden in eerste instantie van ‘ach, wat ik te vertellen heb, is toch niet zo interessant’.


Interview Geins Geluk….lees verder

Mei 2020
Maak je website eenvoudig beter vindbaar

het is tijd om je website beter vindbaar te maken

Veel ondernemers vragen zich in deze coronacrisis af ‘hoe maak ik mijn website eenvoudig beter vindbaar’. In deze blog geef ik je 7 eenvoudige tips als startpunt voor jouw SEO (search engine optimalisation). Want alleen met een goed uitziende site ben je er nog niet. Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij je website of andere communicatieactiviteiten? Bel dan even 06-53281940 voor een afspraak.

Met deze 7 eenvoudige tips maak je je website direct beter vindbaar….lees verder

Maart 2020
Blijf ook in crisistijd communiceren (maar voorkom spammen)

blijf ook in crisistijden communiceren

Wat een ontzettend vreemde week ligt achter ons. Maar ook…wat een vreemde periode ligt voor ons. Misschien wel voor langere tijd, ook voor mij als zelfstandige in communiceren & organiseren. Ik heb het natuurlijk over het coronavirus. Intussen praten we over social distancing, groepsimmuniteit, anderhalvemeterregel, flatten the curve en lockdown. Woorden waar we tot voor kort nooit van gehoord hadden. Maar het zijn woorden waar we de komende tijd vast nog mee te maken hebben. Want ook in crisistijd moet blijven communiceren met je klanten. Ik heb ze dan ook maar aan het woordenboek van mijn spellingchecker toegevoegd….

Discipline en een puzzelbreak… lees hier verder

Februari 2020
10 tips voor een succesvolle beurs

10 tips voor een succesvolle beurs

Aan het begin van deze maand bezocht ik in Utrecht de beurs IPON. Een expositie op het gebied van onderwijsinnovatie & professionalisering. Reden voor mijn bezoek was de stand van IDFocus. Zij bieden met NIVO een modulair en betaalbaar Identity Management Systeem voor het voortgezet onderwijs. Comm’in Out schrijft hun teksten m.b.t. gebruikersverhalen en zorgt voor de optimalisering van de website.En ik wilde op de beurs wel eens zien hoe NIVO zich hier profileert en hoe bezoekers op hun product reageren. Ik kan je vertellen, het was druk op de stand en het IDM systeem viel in de smaak. Hoe anders was dat bij diverse andere stands…

Gemiste kansen…lees verder

November 2019
Zoveel mooie projecten als ZZP’er in de communicatie

Paula van Elst

Bij veel bedrijven gaat de business momenteel voorspoedig. En daarom verwaarlozen ze hun communicatie-uitingen. Geen nieuwsbrieven, geen bijeenkomsten, geen beurzen, geen social media. Want ze hebben er nu geen tijd voor en/of  ze hebben op dit moment ook geen behoefte aan nieuwe klanten.

25 jaar ZZP’er in de communicatie…lees verder

Oktober 2019
Nu zaaien om straks te oogsten

blijf zaaien om te oogsten

Bij veel bedrijven gaat de business momenteel voorspoedig. En daarom verwaarlozen ze hun communicatie-uitingen. Geen nieuwsbrieven, geen bijeenkomsten, geen beurzen, geen social media. Want ze hebben er nu geen tijd voor en/of  ze hebben op dit moment ook geen behoefte aan nieuwe klanten.

En daar gaat het juist om. OP DIT MOMENT hebben ze geen behoefte aan meer klanten. Maar wat als de groei van de economie tot stilstand komt?  Of nog erger, we weer een recessie krijgen? Juist dan moet je nu hebben gezaaid om straks te kunnen oogsten.

De groei vlakt af….lees verder..

September 2019
Een zilveren jubileum!

Zilveren jubileum

Op 1 september 1994 was mijn stap als zelfstandig communicatieprofessional een feit. En ik zou het zo weer doen.  Die 25 jaar zijn omgevlogen en er is een hoop gebeurd. Klein en groot. Alhoewel, sommige dingen nooit lijken te veranderen. Terwijl we ons van andere zaken niet kunnen voorstellen, dat we ooit zonder gedaan hebben.

5x  1994 ….lees verder..

Juli 2019
Zomervakantie; wel of niet communiceren met klanten?!

zomervakantie wel of niet iets doen

Soms lijkt het wel alsof heel Nederland in de maanden juli en augustus ‘plat ligt’. En eigenlijk begint dat vaak al half juni en duurt het tot half september. Vakantiespreiding heet dat.

Blijf zichtbaar

Maar betekent dat dan ook dat je als bedrijf niets meer hoeft te doen? Zeker niet. ...lees hier verder

Juni 2019
Hoe is het met jouw huisstijl

Hoe staat het met jouw huisstijl

Je hebt vast wel eens van een huisstijl gehoord. Maar wat is dat nou? Op wikipedia lezen we: ‘De huisstijl van een organisatie of bedrijf is een bewust gekozen wijze van presentatie naar buiten toe. In de enge definitie is een huisstijl de visuele identiteit van een organisatie. Hieronder vallen naam, logo, kleur, typografie (lettertype), maar ook vormentaal (stramien/vlakken/curve/opmaak) en fotografiestijl.

Zorg voor een goede huisstijl

Welke definitie we ook hanteren, kort samengevat is jouw huisstijl essentieel voor je bedrijf….lees hier verder

Mei 2019
Wat zet ik toch op Facebook

inhaakkalender

Zit jij met jouw bedrijf of instelling ook op Facebook? Dan is het belangrijk om regelmatig (minstens wekelijks) wat te posten. Want met regelmatige, kwalitatieve en relevante posts, bereik je nog steeds veel mensen. Maar wat zet je er op??

Hieronder geef ik 5 suggesties voor succesvolle Facebook-posts. Wat je ook post, zorg in ieder geval altijd ….lees hier verder

Maart 2019
Maak een zakelijk Instagram-account

zakelijk instagram-account

Een zakelijk Instagram-account biedt veel mogelijkheden. Hieronder laat ik je zien, hoe je zo’n profiel maakt en geef ik je 5 tips om zakelijk te scoren op Instagram.

Als je Instagram zakelijk gaat gebruiken, kun je het persoonlijke profiel omzetten naar een zakelijk Instagram-account. (Let wel, je kan alleen vanaf je smartphone berichten op Instagram plaatsen). Ga in Instagram naar ‘Profiel’ en klik vervolgens op ‘Profiel bewerken’. Klik daar op Instagram Business Tools. Je kan daarnaast natuurlijk ook altijd een persoonlijk profiel houden. Let wel op….lees hier verder

Februari 2019
Wat kost een beursstand? En …. wat levert het op?!

Weet jij wat het kost om een stand op een publieks- of vakbeurs te hebben (ik heb het dus niet over een informatiestand tijdens een congres). Ik geef je hier 5 kostenposten, waar je rekening mee moet houden. Ik kan je alvast zeggen dat het een kostbare investering is, die ook veel kan opleveren! Want een beurs vergt veel van je bedrijf. Geld én tijd. Vooraf, tijdens én achteraf

Wil jij een succesvolle beursdeelname? Dit zijn de 5 aandachtspunten…. lees hier verder

Januari 2019
Welke stand past bij jouw bedrijf en jouw boodschap

beursstand IDFocus

Afgelopen week stond klant IDFocus op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in Utrecht (NOT). Je leest in de vakbladen vaak berichten, dat grote beurzen het steeds moeilijker krijgen.  Maar ik moet zeggen, het was echt druk op deze beurs.

Type stand kiezen

Sta je met je bedrijf op een beurs, dan moet je bij je inschrijving allereerst kiezen voor de afmetingen en vorm van de stand. lees hier verder

December 2018
Een leesbare tekst schrijven voor ForYou Magazine

tekst schrijven voor Haar op Maat Pelattitekst schrijven voor KMI

Hoe schrijf je een leesbare tekst, die voor iedereen te begrijpen is. Wanneer ik een tekst moet schrijven, is de beginzin voor mij vaak het belangrijkst. Meestal komt ‘ie in me op, als ik helemaal niet aan het schrijven ben, maar bijvoorbeeld op de fiets of in de auto zit of met de hond wandel. Vaak blijft de beginzin uiteindelijk niet bewaard. Maar het is voor mij de ‘kapstok’ om het artikel te schrijven. Met een kop, een intro, tussenkoppen, een tussenstuk en afsluiter.  Schrijf bijvoorbeeld ook een tekstje om in een apart kader te zetten; extra aandacht!

Tekst schrijven over zelfvertrouwen…lees hier verder

November 2018
De AVG….wel of geen foto’s bij evenementen

Uit ervaring weet ik, dat het is bij bijeenkomsten (zoals sportwedstrijden of seminars) gebruikelijk is om foto’s of video’s te maken. Om bijvoorbeeld de publicatie in nieuwsbrief, op social media of op de website te ondersteunen. Maar mag dit met de komst van de AVG nog wel?

Informeren, publiceren en communiceren…….lees hier verder

Oktober 2018
Een goede onderwerpregel vergroot het succes van de nieuwsbrief

5 tips voor een succesvolle nieuwsbrief

Het succes van een digitale nieuwsbrief staat of valt met de onderwerpregel. Bijna de helft van de e-mail- en nieuwsbriefontvangers (47%) opent een e-mail alleen op basis van deze regel. Het is dus ontzettend belangrijk om niet alleen over de teksten en de illustraties na te denken, maar juist ook over de onderwerpregel.

5 tips voor meer succeslees hier verder

September 2018
Zakelijk succes met Instagram

Zit jij zakelijk (of privé) op Instagram? Even het geheugen opfrissen…Instagram, onderdeel van Facebook, is een gratis social platform. Hier kan je digitale foto’s en video’s met een speelduur tot max 60 seconden plaatsen. Deze foto’s en video’s kunnen digitaal gefilterd worden. En vergeet niet om ze uit te wisselen op andere social mediakanalen, zoals Facebook en Twitter.

Hashtag – lees hier verder

Augustus 2018
Radio-interview voor KMI Mammacare

Vrijdag 3 augustus jl. was Mireille Korst, eigenaresse van KMI Mammacare live te horen bij het programma ‘Aan Tafel’ op Radio M Utrecht. Een cliënte en zij waren benaderd voor een interview over zwemprothese en over het nut van speciale prothese badkleding. Goed om luisteraars ook over dit onderwerp te informeren. Maar natuurlijk ook prachtige (gratis) publiciteit voor KMI!

Relatie opbouwen lees hier verder

Juli 2018
Aandachtspunten voor een beurswand

Er gaat geen beurs of congres voorbij of je ziet wel een beurswand. Soms een grote (opgebouwd met magnetische banen op een frame), soms een kleiner ‘pop-up’ scherm. In alle gevallen relatief makkelijk in een personenauto mee te nemen naar de locatie en eenvoudig te plaatsen. De kosten van deze displays zijn tegenwoordig laag en de materialen geven zeker meerwaarde aan jouw bedrijf en beursdeelname.

Wat zet je erop?lees hier verder

Juni 2018
Ook in de vakantie wordt jouw e-mail gelezen

De zomermaanden zijn qua communicatieactiviteiten altijd rustig. Even geen bijeenkomsten, geen beurzen en ook nieuwsbrieven of andere zakelijke mailings staan pas weer medio september gepland. Ik kan me vergissen, maar deze zomerperiode lijkt wel steeds vroeger te beginnen (medio juni) en later te eindigen…En eigenlijk is dat niet nodig.

Emoji – lees hier verder

Mei 2018
Aanpassingen in website van Blex Logistics

website Blex Logistics

Blex Logistics BV is een jong transportbedrijf, opgericht door 2 enthousiaste en hardwerkende neven. De zaken gaan goed, het personeelsbestand en het aantal bakwagens en trucks zijn aanzienlijk uitgebreid. Het werd dan ook hoog tijd om de website beter in te vullen. Het ontwerp en stramien waren al gemaakt door A-media reclame in Nieuwegein, Comm’in Out zorgde voor de teksten en een logische opbouw en invulling van de pagina’s. Ook de controle van de opmaak, de fotomaterialen en links is door Comm’in Out verzorgd.

Website 2.0 – lees hier verder

April 2018
Hou in je communicatie rekening met laaggeletterden

laaggeletterden

Wist je dat laaggeletterdheid een overkoepelende term is voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen (!). Én daarmee hebben deze mensen dus ook problemen met de ‘digitale snelweg’ waarop we ons begeven. Nu denk jij misschien ‘niet binnen mijn doelgroep’…….

2,5 miljoen lees hier verder

April 2018
Jubileumfeest X-ICT in Zwolle

Precies een jaar geleden was Comm’in Out nauw betrokken bij het jubileumfeest van X-ICT. Gestart in 2007 is dit Zwolse bedrijf uitgegroeid tot een prachtige organisatie met ruim 35 medewerkers, verspreid over 2 vestigingen. Voldoende reden dus voor een feestje voor klanten, prospects, leveranciers en het eigen personeel.

Feesttentlees hier verder

Maart 2018
Bewegende beelden scoren

Actief op social media? Dan kan je niet meer om bewegende beelden heen. Bijv. door Facebook Live te gaan of een mooie compilatie van diverse bewegende beelden te maken. Zoals ik hier voor Tennisvereniging Rijnhuyse heb gemaakt bij een event met kinderen tussen de 4-6 jaar oud.  Gewoon met de smartphone gemaakt en gemonteerd.

Niet te zwaar – lees hier verder

Februari 2018
Haak in op de actualiteit

Een speciaal evenement of (feest)dag is soms een goed moment voor bedrijven of organisatie om op in te haken. En dan bedoel ik echt niet alleen het inhaken op het WK-voetbal of andere grote gebeurtenissen. Het kan zeker ook kleinschalig zijn. Vaak geldt: hoe gerichter en actueler, des te meer je bericht op social media of attentie naar de klant opvalt. En ik weet zeker, dat de klant het waardeert! En daar gaat het om.

Bos rozen – lees hier verder

Februari 2018
Persbericht in de krant

Rijnhuyse

Een lokale sportvereniging heeft natuurlijk maar beperkte bronnen van inkomsten. Met het lidmaatschap van de leden, inkomsten via sponsors, de  verkoop in de kantine en eventuele verhuur van locatie of banen/velden, houdt het wel op. Om de club en activiteiten regionaal of lokaal in the picture te zetten, is free publicity onontbeerlijk. Want meer publiciteit, betekent meer bekendheid. En dat levert mogelijk meer leden en meer sponsors op. Dus inkomsten.

Free Publicity – lees hier verder

Januari 2018
Onderwerpen voor jouw nieuwsbrief

Een (digitale) nieuwsbrief is een uitstekend instrument om het contact met klanten en prospects te onderhouden. Bovendien hoeft een nieuwsbrief niet zo kostbaar te zijn, zodat het regelmatig inzetbaar is.

Paar onderwerpen per uitgave – lees hier verder

Januari 2018
Het beste tijdstip voor jouw social media post

het beste tijdstip voor jouw social media post

Regelmatig krijg ik de vraag ‘Wat is het beste tijdstip om (zakelijk) iets te posten op
social media. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn?’ Want het is toch je streven om zoveel mogelijk mensen met jouw post te bereiken.

Geschikte momenten – lees hier verder