Protocol veilig organiseren

Laat maar komen…die afspraken en bijeenkomsten

Je merkt het op straat en ik zie het aan de afspraken in mijn agenda. Het wordt weer drukker. Heel wat bevolkingsgroepen zijn deels of geheel gevaccineerd. Combineer dat met de behoefte om elkaar weer te zien of te spreken plus het mooie weer. En voilà, daar is de drukte op het terras, in de stad of in het restaurant.

Behoefte aan bijeenkomsten

Zakelijk merk ik eveneens dat er behoefte is aan contact. Zelf heb ik weer diverse afspraken staan en voor De Posterbordengigant staan bijvoorbeeld ook al de eerste (kleinschalige) bijeenkomsten (in hotels) genoteerd. Daarnaast zijn de eerste uitnodigingen voor vak-bijeenkomsten al binnen. Ik heb er weer zo’n zin in.

Protocol voor evenementen

Ook al ben ik volledig ingeënt, toch moeten we alert blijven. Want we willen met zijn allen toch echt niet weer zo’n periode meemaken. Daarom heeft de evenementenbranche een protocol voor evenementen ontwikkeld. Zodat we veilig omgaan met de verworven vrijheden.
Het protocol gaat onder andere in op een veilige op- en afbouw van evenementen, bezoekersaantallen, de uitgifte van Food & Beverage, de garderobe (bemand of onbemand), looproutes, ventilatie, sanitair en schoonmaak. Misschien ‘open deuren voor je’, maar er is niets mis mee om je geheugen op te frissen. Nu en straks. En je weet zelf hoe snel je bepaalde maatregelen vergeet als alles weer ‘normaal’ is. (misschien kan je dat het beste vergelijken met oefeningen die je moet doen voor een (sport)blessure…bij mij horen die oefeningen altijd razendsnel tot de verleden tijd…).

Bijeenkomsten geven energie

Het is fijn dat er zicht op betere tijden is. Combineer dat met de zomer die voor de deur staat en je ziet iedereen vrolijker en energieker worden. Klaar voor een zonnige toekomst!

Ga jij binnenkort een congres organiseren? Relaties uitnodigen voor een bijeenkomst? Grootschalig of kleinschalig. Of neem je deel aan een beurs? En wil je weten hoe je dit veilig en goed kunt organiseren? Mail me met je wensen en vragen en we zitten snel rond de tafel.