Oktober 2019

Nu zaaien om straks te oogsten

blijf zaaien om te oogsten

Bij veel bedrijven gaat de business momenteel voorspoedig. En daarom verwaarlozen ze nu hun communicatie-uitingen. Geen nieuwsbrieven, geen bijeenkomsten, geen beurzen, geen social media. Want ze hebben er nu geen tijd voor en/of  ze hebben op dit moment geen behoefte aan nieuwe klanten.

En daar gaat het juist om. OP DIT MOMENT hebben ze geen behoefte aan meer klanten. Maar wat als de groei van de economie tot stilstand komt?  Of nog erger, we weer een recessie krijgen? Juist dan moet je nu hebben gezaaid om straks te kunnen oogsten.

De groei vlakt af

En die economie hapert al een beetje. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de economische groei in het tweede kwartaal lager uitgevallen dan in eerste instantie berekend was. De economische groei van april tot en met juni kwam uit op 0,4 procent, in plaats van de eerder berekende 0,5 procent. En voor het derde kwartaal (juli-september) wordt bovendien zelfs zachtjes gesproken over stilstand.

Blijf zichtbaar

Ik kan het daarom niet vaak genoeg zeggen: blijf nu zaaien om straks te kunnen oogsten! Weliswaar kan de frequentie van de communicatie eventueel een fractie worden teruggeschroefd. Maar blijf zichtbaar! Als het contact met klant en prospect maar bewaard blijft. Zorg dus dat je via nieuwsbrief, bijeenkomst, social media of andere uitingen zichtbaar blijft. Want het eenvoudiger om die rijdende communicatietrein in beweging te houden dan opnieuw op te starten. En als die prospect in mindere tijden op zoek gaat naar een nieuwe leverancier is het belangrijk dat hij/zij ook eerder van je heeft gehoord.

Tips

Intussen hoor ik vaak om me heen, dat men het moeilijk vindt om onderwerpen voor de nieuwsbrief of voor social media te verzinnen. Elders op deze nieuwspagina besteed ik daar meer aandacht aan en geef ik tips. Want als we goed om ons heen kijken, dan zijn er echt meer dan voldoende onderwerpen. Zorg voor voldoende tekst, tussenkoppen (bij de nieuwsbrief of teksten op de website) en zorg ook altijd voor een foto. En vergeet bij social media de hastags # niet!

25 jaar ervaring

Advies of hulp nodig bij jouw communicatieplannen? Ik zit graag met je rond de tafel. Ik heb ruim 25 jaar ervaring in teksten, nieuwsbrieven, bijeenkomsten, seminars, beurzen, websites en social media. Dus een breed palet aan diensten. Kortom, bel me voor een vrijblijvende afspraak op 06-53281940.