Juni 2018

Ook in de vakantie wordt jouw e-mail gelezen

De zomermaanden zijn qua communicatieactiviteiten altijd rustig. Even geen bijeenkomsten, geen beurzen en ook nieuwsbrieven of andere zakelijke mailings staan pas weer medio september gepland. Ik kan me vergissen, maar deze zomerperiode lijkt wel steeds vroeger te beginnen (medio juni) en later te eindigen…En eigenlijk is dat niet nodig.

Emoji

Want wist je dat circa de helft van de werkenden onder ons ook op vakantie zakelijke email uitleest. Sommigen zelfs dagelijks. In alle rust.
Álle zakelijke e-mailcommunicatie 3 maanden on hold zetten, is dus niet nodig. Juist in die ‘rustige zomerperiode’ kan je je onderscheiden van de rest. En zet eens een emoji in de onderwerpregel van de nieuwsbrief; grote kans dat meer ontvangers jouw mail openen.

Keuzes maken

Ben jij één van die velen, die ook op vakantie even werkt. Hou dan rekening met de volgende 3 punten:

– Bedenk vooraf wanneer je aan het werk gaat. Vaak is ’s morgens het meest ideale moment, maar misschien heb je wel te maken met tijdsverschillen.  Kies in ieder geval voor een vast tijdstip en hou het beperkt. Zo’n vast moment is handig om te weten voor jouw mede vakantiegangers, maar ook het kantoor in Nederland of voor de zakenrelaties.
– Bepaal ook vooraf hoeveel tijd je per keer aan werk gaat besteden. Want voor je het weet, tikt de tijd en jouw welverdiende vakantie weg. Er is helemaal niets mis mee om op vakantie even tijd aan het werk te besteden, maar stel wel de juiste prioriteiten!
– Kies tot slot een rustige plek om te werken. Misschien denk je ‘handig aan het zwembad’, maar dan blijft deze plek (die eigenlijk bestemd is voor dat ontspannen vakantiegevoel) gekoppeld aan werk. Dus kies dan liever voor een rustige locatie, zonder veel afleidingen, in het hotel of in jouw appartement.

Ik wens je tot slot een fijne vakantie! En als je weer terug achter je bureau zit, mail of bel (06-53281940)mij gerust voor een afspraak om jouw communicatie-activiteiten goed op de rit te zetten!