september 2018

Zakelijk succes met Instagram

zakelijk succes met Instagram

Zit jij zakelijk (of privé) op Instagram? Even het geheugen opfrissen…Instagram, onderdeel van Facebook, is een gratis social platform. Hier kan je digitale foto’s en video’s met een speelduur tot max. 60 seconden plaatsen. Deze foto’s en video’s kunnen digitaal gefilterd worden. En vergeet niet om ze uit te wisselen op andere social mediakanalen, zoals Facebook en Twitter.

Hashtag

Eigenlijk is Instagram een foto-app. En dan zijn goede foto’s en #hashtags essentieel om jouw post succesvol te laten zijn en meer volgers te krijgen.
En op Instagram gebruik je absoluut nooit teveel hashtags #.
Denk bij iedere Instagrampost altijd aan onderstaande CLEEP hashtags:
C = categorie
L = locatie
E = emotie
E = event
P = product

Inspiratie voor posts

Maar…wat voor foto’s of video’s zijn nu interessant om te posten. Eigenlijk is het net als bij Facebook, er zijn altijd wel momenten of gebeurtenissen om te posten. Maar je moet er wel even aan wennen. En aan denken. Ik som er even wat op: Evenement (vooraankondigingen / een interessante spreke r/ daadwerkelijk evenement / achteraf), nieuw product, productieproces, spreuk van de dag, op bezoek bij de leverancier, nieuwe winkelinrichting, uitlevering van producten, een beurs, iets persoonlijks (bijv. je hobby) of een selfie met de klant. Probeer je ervoor open te zetten en de inspiratie komt vanzelf. Een account en een smartphone zijn voldoende.

Eenvoudig schakelen tussen accounts

Nog niet actief op Instagram? Maak dan vandaag nog een account aan (gratis) en neus eens rond. Zie wat andere bedrijven, organisaties of verenigingen posten. En wat voor hashtags ze gebruiken. Want met Instagram creëer je meer bekendheid voor je bedrijf/product, meer klanten bereiken, meer traffic naar je website leiden en meer verkopen.
Je kan overigens eenvoudig een zakelijk Instagramaccount naast een persoonlijk (privé) account hebben en via dezelfde app tussen deze 2 (of meer) accounts schakelen.

Hulp nodig bij jouw social media plan of communicatie-advies nodig? Bel 06-53281940 voor een afspraak.